duminică, 12 decembrie 2010

definitie oficiala:

Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al Partidului Democrat al Muncii, al Partidului Unitatii Social Democrate ,al Frontului Democrat Roman, al Partidului Alianta Nationala Romana, al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale si al Partidului Liberal Democrat, partide cu care P.D.L. a fuzionat prin absorbtie.
Share/Save/Bookmark

UITE DREAPTA! CARE DREAPTA?

in ultima vreme tot mai multe personaje din cercul puterii, mai precis al pdl, aduce in discutie politica de centru dreapta, orientarea liberala, intelectualii, si ei, tot de dreapta.
dreapta si iar dreapta, astfel se izoleaza cumva psd pe zona de centru stanga. alte partide nu intra in aceasta relansare a unei teme care ar merita sa fie de doctrina si nu daor de orientare.
avem o carte, repere intelectuale ale dreptei romanesti. colectie de interviuri cu persoane in viata, intelectuali de profesii diferite si care, fiecare in felul sau, s-a declarat adept al suprematiei spiritului liber. aparut la humanitas, volumul a fost lansat si insotit de o dezbatere publica transparenta spre o anume grupare politica. din titlu, grav, lipseste adaugirea "de azi". altfel, reperele intelectuale ale dreptei romanesti sunt mult mai savuroase, complete, competente si de luat exemplu in alte perioade istorice evident declarate de dreapta, cu tot cu extremele lor. titlul inselator nu face decat sa serveasca intr-un fel scopului direct de a populariza o anumita orientare de partid de fapt.

tot din cercul direct al puterii, ministrul de externe, teolog ortodox de formatie, cu multe reverberatii filoruse in educatia timpurie si cu veleitati diplomatice descoperite in complicatul lant al puterii, teodor baconschi (fara k, cum observa insinuant unele persoane), lanseaza o platforma crestin democrata care i-ar servi la o anumita ascensiune politica in partid si nu numai. tot de dreapta adica.

in fata unor concetateni maghiari, presedintele basescu, vorbea si el zilele trecute despre politica de dreapta pe care o face. atunci cand, a pomenit de faptul ca statul nu trebuie sa aiba  grija de fiecare cetatean, asa cum ar fi facut comunismul. erori grave, pornite din rautate si nestiinta, evident.

imediat, boc preia marota si vorbeste despre politica de dreapta, centru dreapta a partidului.

la fel udrea, tot pe partea dreapta circula, chiar daca de pe scena pd de la ilfov a coborat spre stanga si s-a impiedicat.

este clar o strategie de comunicare. porneste din mintile celor bine platiti la partid pentru asta.
doar ca suna periculos si caraghis. cum sa vorbeasca basescu despre dreapta, el care a adunat mereu la un loc cainii alungati de prin alte partide?!? un partid care este si democrat cu liberalism in coada, rupt de stanga, arvunit popularilor, pestrit pana in maduva oaselor cu pesonaje dovedit angajate spre securitate, servicii secrete, grupari rebele si obraznice in politica.
o varianta ar fi remodelarea ideii de politica de dreapta, cea mai perversa dintre idei. crestin democratia lui baconschi la brat cu liberalismul promovat de valeriu stoica di umbra. adica, doar noi stim si putem fi liberali, si crestin democrati, si democrati, la un loc, asa cum e si numele conglomerat al partidului.

apoi, este foarte probabila o revitalizare in plan de alegeri a aripii liberale adaugate pd/ului. stoica, stolo, monica macovei, cristi preda nu spun ceea ce spun degeaba. cauta si ei ceva ceva. o decupare cred a vechilor metehne pe baza carora s-a construit acest partid cu personaje din toate cluburile politice si de afaceri, de la prigoana la fosti radicali taranisti. politica se face de mama focului chiar in miezul pdl, clar.

in fata aceastor avalanse de redefiniri ale dreptei, intelectualitatii, liberalismului si crestin democratiei, opozitia sau alti intelectuali neafiliati politic, tac. nu au replica, nici strategie, nici directie. pacat!
se uita si de dreapta istorica, si de intelectualii care au construit directiile politice romanesti autentice. totul se reface din temelii si fara temelie, ca nu prea e vreme. virtual si de la microfon, partidul lucreaza in frunte cu cel mai vizibil exponent al sau elena udrea. ea, e direct la centru.
Share/Save/Bookmark