miercuri, 29 august 2012

prm ajunge iar la cotroceni

intr-o fnuctie pe care nici nu ar fi visat-o altfel.... dorel onca, scafandru de apa sarata si de parlament, senator PDSR si PRM, reciclat acum la PDL si mutat la cotroceni pentru a fi consilier de stat, seful cancelariei chiar. buan treaba... vadim, ce faci?!?
Share/Save/Bookmark

duminică, 26 august 2012

...


Share/Save/Bookmark

extraordinarul interviu acordat de traian basescu lui traian basescu

fragmente, 1:

de ce nu ai numit un succesor la peresedintie?


ca sa aiba cu cine ma inlocui daca ma mai suspenda odata... acum ma intorc la cotroceni, ce mare lucru, si mai am ceva luni bune de mandat.

dar nu crezi ca toata lumea asta asteapta. un succesor?

povestea cu testamentul, succesorul etc nu sunt de mine. nu suntem in roma antica, desi pucisti avem.

ungureanu este inca departe in sondaje fata de antonescu, iar cei care nu iti cer demisia…

uite, tocmai am aflat ca daca as candida as lua cel putin 23 al suta… asa ca. sa ajung la zero la suta, si, hahaha, plec, hahaha

avem un sonadj recent, de la Cluj…

da, dancu lucreaza…

cu PDL?!?

nu stiu, eu il am pe lazaroiu…hahaha

cata incredere aveti in crin antonescu este una dintre intreabri. care raspuns iti place cel mai mult?

(devine serios) eu nu am cum sa mai am incredere in crin antonescu. nici in ponta. dar coabitam. (incet) vrajeala.

si daca se retrage antonescu din viata politica?

nu este cazul, dar… atunci poate am sa il cred.

nu va contraziceti?

nu, si eu am spus ca ma retrag din viata politica. asa ca e de vazut…

sunteti perfect?

hahahaha, evident.

si aveti incredere in dumneavoastra?

am insticte de marinar…

sau de pirat?

am insticte de marinar si am incredere in ele. nu stiu cine are incredere in mine, dar aflu eu, de la caz la caz…

(va urma, precis!)
Share/Save/Bookmark

joi, 23 august 2012

puscaria, politica, pu... si frica: colectie de citate recente

colectia de citate despre puscarie. de unde a inceput totul? greu de spus. un cuvant de jargon rau a devenit insa atat de folosit, de la nivelul presedintiei pana la nivelul celor mai importanti judecatori si ministri. jenant. doar atat educatie si scoala au oamenii astia? atat de mult au nevoie de sustinerea borfasilor incat el imprumuta limbajul? cuvantul puscarie suna sinistru. dar sa il mai si transformi in "epitet" este deja o jignire fara precedent a limbii romane!

citate, multe, prea recente, pre murdare:
27 iunie
adrian nastase dupa prima noapte la inchisoare

16 iul 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, duminică seara, la Realitatea Tv, că fostul senator Dan Voiculescu, plus 19 parlamentari pe care i-a numit "puşcăriabili", au dat o lovitură "aproape militar" instituţiilor statului.

"Această lovitură dată instituţiilor statului, aproape militar, este dată în numele puşcăriabililor. Nu sunt un copil şi nici lipsit de experienţă politică", a spus Băsescu.

El a subliniat că decizia de a se trece la suspendarea preşedintelui se luase de mult, graficul fiind anunţat de Dan Voiculescu.

"Decizia fost respectată milimetric. Am fost suspendat după 59 de zile în loc de 60, cât estimase domnul Voiculescu. Acest lucru s-a petrecut în numele puşcăriabililor din politica românească", a spus Băsescu.

Întrebat de ce îi numeşte "puşcăriabili", Băsescu a explicat că el nu s-a referit la "puşcăriaşi", ci la "puşcăriabili", adică la un fe lde candidat la puşcărie, aşa cum un "prezidenţiabil" este candidat la Preşedinţie.

Întrebat cine sunt puşcăriabilii din politcă, Băsescu a răspuns: "Vă dau o informaţie publică: la votul de suspendare au votat 19 parlamentari cu dosare penale oficale, plus trei incompatibili, declaraţi ca atare de ÎCCJ. Lângă ei, domnul Voiculescu, care a fugit că ar fi fost 20 de parlamentari cu dosare penale".

Întrebat dacă la ei se referă atunci când vorbeşte despre "puşcăriabili", Băsescu a răspuns afirmativ: "La ei, plus Voiculescu".

23 iulie

În cadrul unei emisiuni la B1 TV, preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat că se poate vorbi în România de "o lovitură de stat în derulare" care a dus la distrugerea credibilităţii externe a ţării, deprecierea severă a monedei naţionale, periclitarea stablităţii economice a României şi încălcarea legilor şi Constituţiei.

În consecinţă, cei care au generat această situaţie ar trebui să răspundă.

"Primul lucru pe care îl voi face după revenirea la Cotroceni va fi să cer instituţiilor statului să-i tragă la răspundere pe cei care au făcut ca România să treacă prin această dramă", a spus Băsescu.

"Un grup de puşcăriabili îţi bat joc de stabilitatea unei ţări, iar o asemenea acţiuni nu poate rămâne fără răspundere. Este o acţiune antinaţională", a declarat Traian Băsescu
Pe de altă parte, preşedintele a afirmat că nu primul-ministru este iniţiatorul principal al suspendării. "Antonescu bătea din pinteni demult. Şi sfătuit de Morsa Competentă, Bogdan Chirieac. Altminteri, mare jurnalist (...) Nu pot să-i iert", a afirmat Băsescu.

"Eu le garantez că legea românească nu-i va ierta. Dacă nu s-ar face acest lucru, ar fi repetabil. Să nu credeţi că merg şi îi spun Procurorului General 'Faceţi nu ştiu ce'. Nu pot face asta", a conchis Traian Băsescu.

26 iulie:
"Este o lecţie pentru toţi, a primit doi ani, este enorm după mine, dar asta este decizia judecătorilor. Probabil, va face opt luni", a precizat preşedintele suspendat la Realitatea TV.


27 iulie
Premierul Victor Ponta le-a spus, joi seară, participanţilor la mitingul USL din capitală, că românii trebuie să spună "Da" la referendumul din 29 iulie "pentru a-l da jos pe Traian Băsescu şi pentru a-l vedea la închisoare împreună cu Videanu, pentru banii furaţi", potrivit realitatea.net

"Împreună cu ceilalţi colegi am spus că trebuie să oprim contractele cu băieţii deştepţi, cei care prin Videanu l-au plătit pe Băsescu în toţi aceşti ani ca să fure peste un miliarde de euro. Trebuie să spunem «Da» pentru a-l da jos pe Traian Băsescu şi pentru a-l vedea la închisoare pe Băsescu cu Videanu, pentru banii furaţi", a spus Ponta.


Victor Ponta a făcut referire şi la vila Dante, despre care a spus că Traian Băsescu a vrut să şi-o atribuie şi a întrebat mulţimea dacă acolo ar trebui să stea Băsescu, răspunsul oamenilor fiind "la puşcărie".

10 august:
Ioan Rus, către Dobre: Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

17 august, o postare pe blogul lui cristi danilet are un titlu foarte relevant:
Cine ataca procurorii risca inchisoarea


21 august Aspazia Cojocaru: "Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă "Am luptat şi noi cât am putut"?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!", a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru.


21 august
"Înțeleg că cei trei judecători care au votat împotrivă merg la pușcărie? Știți că pușcăria, eu nu folosesc termenul pentru că am altă educație, eu folosesc termenul penitenciar, dar termenul de pușcărie este un termen extrem de folosit în limbajul dlui Băsescu. Probabil că dl Băsescu i-a spus dnei Cojocaru că dacă nu votează va ajunge la pușcărie, nu pot decât să speculez, dar nu cunosc mai mult decât atât", a declarat Ponta,

22.august
Judecătoarea Aspazia Cojocaru a avut o replică dură şi pentru premierul Victor Ponta care a acuzat-o că a trecut în tabăra lui Traian Băsescu şi a ironizat-o spunând că el este educat şi nu spune puşcărie, ci penitenciar.

"Cei care sunt atât de educaţi şi n-au auzit de puşcărie poate au auzit de altceva în copilărie", a spus Aspazia Cojocaru astăzi, înainte de şedinţa Curţii Constituţionale în care se va citi decizia de invalidare a referendumului.

mai ramine sa devina si subiect de bac: puscarie, puscariabil, pusca...



Share/Save/Bookmark

miercuri, 22 august 2012

basescu a pierdut, crin este distrus

romania s-a ramolit. toata lumea vobrste de "puscarie". de la puscariabilii lui basescu - sincer suna a amenintare, la RUS si cucoana ASPAZIA care nu vor sa ajunga la inchisoare cu interventia micului judecator infipt in CSM care avertizeaza amenintator ca cine se ia de procurori ajunge la inchisoare... asta din ce tabara o fi?! cert este ca nu, procurorii nu merita sa domine lumea, ei doar acuza, nu iarta, nu cauta adevarul ci doar victime!
este minunata si interventia lui nastase din celula, care se simte ca intr-un cantonament... adica, hai sa ne obisnuim cu inchisoarea. de ce? pentru ca a devenit amenintarea suprema!

a devenit relevanta si o alta observatie: nastase este in inchisoare, la fel si cel care i-a sustinut contracandidatul care l-a invins la prezidentiale, SOV. cam dur jocul!
Share/Save/Bookmark

vineri, 17 august 2012

jurnalisti de tv, jurnalisti de ziar

lumea presei s-a segmentat aproape brutal. dar si asumat. tot mai multi jurnalisti isi recunosc si isi asuma tabara politica pe care o sustine... este un moment de cinste, intr-un fel. Altfel, marea masa a presei isi pierde independenta de fapt.
adica, despre antena 3 se stie. dar balanta a fost inclinata de B1 si evz in frunte cu ion cristoiu, un fel de monument al presei. pana la urma politicienii au cumparat brndul, evz, cu tot cu jurnalisti si cu legende... In paralel, B1, si-a construit program de propaganda in prime time sustinut de un rulaj al stirilor... ieftin si eficient.
dar in restul lumii jurnalistice ce se intampla? cu derapajele vorbite de la INFO, cu retorica de tabloid uneori isteric de la Ghita tv, cu prea linistita balansare de la realitate... cu adevarul liberalului dinu care ataca si psd si guvernul si pe crin... are legatura cu prima pronuntare pentru rompetrol?!
pana la urma, oamenii se uita la tv cu telecomanda in mana... insa ramine evident o intrebare: din ce bani, cum se sustine presa astazi? ziarele nu se mai vand, teelviziunile abia aduna telespectatori si publicitate pentru a acoperi macar o mica parte din costurile de intretinere.

o singura si interesanta situatie apare in romania dupa 1990: pentru prima data se ancheteaza cu sperietura de rigoare, o frauda electorala iar presa prezinta cazuri, in premiera, si posibil a se dovedi adevarate. de la sacii cu voturi din anii 90, la vorutile consemnate pe liste paupere si mistificate, frauda nu a evoluat prea mult, dar abia acum ancheta pare sa se apropie de o finalitate... tot politica, din pacate!




Share/Save/Bookmark

marți, 14 august 2012

de sfanta maria:

ieri la pranz in autobuz, o femeie care statea in picioare, citea. isi pusese ochelarii, din cei atarnati cu un snur de gat, avea o geanta pe umar si se sprijinea de o bara. si citea. acatistul adormirii maicii domnului, pentru impcarea celor invrajbiti! se pregatea pentru praznicul de azi. si nu numai...



Share/Save/Bookmark

televiziunile si interlopii

interlopii, printre altele, refuza sa isi plateasca datoriile desi le recunosc si au si bani ca sa le achite. dat, pur si simplu nu vor sa plateasca!

in anii 90 au fost gazete care au fost conduce in stil interlop sau chiar de catre interlopi. sistemul s-a transmis si in zona televiziunilor dar parca se mai domolise odata cu reducerile de criza cand itnerlopii nu au mai avut bani de jonglat pe sub nasul tuturor. plus ca au cam fost vanati...

acum, revine povestea. iar cea mai la vedere atitudine interlopa este a sefilor care nu vor sa plateasca salarii desi au banii. pe fata a spus-o omu sef de la realitatea, ca nu vrea sa plateasca salariile pentru peste 150 de jurnalisti. dar mai sunt si altii. acum compuneti singuri lista televiziunilor din zona interlopa...
Share/Save/Bookmark

luni, 13 august 2012

nu va mai ganditi la TVR

TVR se autosfiinteaza. a inceput! altfel nici nu se putea, decat din itnerior, pentru ca dinafara totul a inceput de ani buni de cand a te uita la TVR parea o pieredere de timp... tu, telespectator, de cand nu ai mai recomandat ceva de vazut la TVR, oricare dintre canale. ei bine, atunci a ineput totul, povestea desfiintarii TVR. porblema nici nu mai este desfiintarea, ci folosirea TVR pentru un interes major si corect al populatiei.
acum este inutil si sa te gandesti la TVR de fapt, doar sa te gandesti...
nu va mai ganditi la TVR, uitati-va la TVR, daca puteti! daca am cronometra fiecare cate secunde sau minute ne uitam de fapt la TVR am afla. procentual, si cat ar mai marita sa reziste, sa fie pastrat din TVR. cam asta e!
Share/Save/Bookmark

vineri, 10 august 2012

anticipate, dar cine are curaj?!

in plin avant schimbator, oameni din USL vorbeau acum vreo luna despre anticipate in octombrie. au mai fluturat ei steagul grabirii alegerilor. dar finalul nu a fost aproape niciodata de fapt.

cu crin la cotroceni insa, se poate orice.
1. se tot amana un verdict pentru referendum, procedura ramina derulare iar crin decide la cotroceni.

2. parlamentul are sedinta de urgenta si decide anticipate, sau demisia in bloc a parlamentarilor USL

3. base nu exista decat pe str comanita. dar crin dizolva parlamentul

4. nimeni nu se mai poate pronunta pe referendum si deci postul de presedinte este deasemenea interimar, iar base nu mai poate reveni la cotroceni

5. anticipate pt parlament, anticipate pentru presedintie.

se pregateste cineva pt acest scenariu. USL scade in sondaje, base creste. mai degraba PDL &CO par sa se antreneze pt asa un scenariu, cu ungureanu in frutne. USL chair inca mai trebuie sa isi faca curaj pentru asa ceva. e sansa sigura de a ramane fara basescu la cotro. trebuie insa o miscare clara a guvernului pentru a recastiga simpatia publica. cam greu... dar nu imposibil!

cine are scenarii paralele?!

in fotografie, aurel vlad - imagine de atelier
Share/Save/Bookmark

marți, 7 august 2012

si daca nu ar exista basescu...

cu cine s-ar mai lupta asa de aprig USL?! si continuati exercitiu de imaginatie reala: ar disparea base contra etc etc etc
Share/Save/Bookmark

demisii care nu ajuta la nimic, guvernul se dilueaza

demisia lui rus nu ajuta la nimic. rade aproape complet credibilitatea dorintei de a face referendumul valid. basescu are tot mai multe tinte in care sa traga.
demisia lui isar aproape ca arunca in aer guvernul. pleca un bancher vine un activist mediocru!

toate schimbarile din guvernul ponta, tot mai dese si mai nesigure aduc prea repede la saturatie familia de cadre a usl.
tariceanu, pe cand erau liberalii singuri la guvernare ajunsese sa nu mai aiba oameni pentru ministere decat pe lista de activisti. si PDL a patit la fel cu boc in frunte si apoi cu ungureanu. ministri cu nume erau tot mai greu de gasit. doar ca in cazul pnl si pdl asta s-a intamplat dupa ani de guvernare, nu dupa cateva saptamani sau luni.
daca usl s-a pierdut deja in lipsa de cadre atunci, cel mai probabil, a trecut la varianta doi: se impaca cu pierderea referendumului, psd si pnl se despart si vor participa separat la alegeri si astfel spera sa adune mai multe voturi decat la pachet. pentru PNL chiar ar fi bine sa iasa din echipa PSD. insa asta nu se poate decat cu sacrificarea lui crin si ponta. cred ca ofrandele sunt stabilite deja. pana la urma promisiunile au fost indeplinite, crin este presedinte, ponta, premier. parlamentul ramane deocamdata singura reduta sigura a USL. pana cand tradatorii nu vor intoarce iar armele.

Share/Save/Bookmark

duminică, 5 august 2012

penetrarea politica! prin politicieni, da. si chiar mai mult



politica degetului. cu sau fara vorbe, aratatul cu degetul a indicat o directie: atitudine, nepolitete, autoritarism, rautate, ironie, lipsa de educatie in primul rand.





cand cu dreapta, cand cu stanga, mai ales cu stanga...






uneori a pus si anateme!


este o boala care se ia:






si la noi




si la ei







dar cum totul a inceput de la...tacere, exista probabil scuze


insa penetrarea politica, atentie, continua


tu, si tu, si tu, decizi pana cand!

Share/Save/Bookmark

sâmbătă, 4 august 2012

olimpicii si amenintarile/atentionarile. totusi, amenintari!

cele mai cautate informatii in aceste zile au fost cele de la Londra si de pe strada comanita. Olimpiada si raca, scandalul, tortionarea verbala din toate taberele politice pana la urma!

pe alina dumitru, pe branza, pe izbasa le stiam. nume, de performanta. dar au ajus pe podium sau au luptat pentru medalii multi alti sportivi anonimi pana acum in tara lor. sunt mai renumiti puscasii marini din filme decat puscasul din focsani, ALIN MOLDOVEANU, acest teribil de calm si concentrat om invidiat de orice tragator de elita. Unde mai pui ca este si psiholog! "Nu, nu sunt vanator, trag numai in tinte de carton!"

la haltere, au urcat pe podium doi sportivi care nu au aparut pana acum in nicium ziar de mare tiraj... roxana cocos, care a ajuns in tabloide pentru ca are palmele rupte de parca ar lucra la sapa zi de zi!


Razvan Martin are si el o biografie socanta in felul ei. Nimeni nu l-a iubit pana acum, dar el a induiosat o tara si doar pentru el s-a cantat imnul!

plus echipa de polo, cele de scrima, echipajele de la canotaj, fetele de la atletism, inotatorii, gimnastii si gimnastele! sunt persoanlitati, sportivi care uneori abia aduna bani de la o zi la alta, dar care au facut un mare salt in sufletul lor si au ales sa lupte si sa fie concurenti in cele mai teribile competitii! Ce lume!

pentru ei niciun presedinte nu a vorbit suficient. pentru ei niciun premiu din tara nu este mai important decat respectul!

problema este ca respectul vine din educatie! vine din acel echilibru sufletesc care te face sa ii respecti ep cei din jur pentru ca astfel te respecti de fapt pe tine. este respectul din biserica, din salonul de spital unde sunt mai multi bolnavi, este respectul din amfitetru, din sala de teatru. nu, nu este respect atunci cand vorbesti la microfon! este orgoliu. dar nu mai rezista societatea fara microfoane... microfonul a devenit o arma! basescu o foloseste cel mai bine! asa a vorbit despre puscariabili, despre condamnari asemanatoare cu a lui nastase... si tot la microfon a lansat si rectificarea ca este vorba despre atentionari si nu despre amenintari! pt aceste amenintari ar merita sa nu mearga mai departe, sa i se intrerupa mandatul, sa fie facut sa taca. sunt vorbe pe care lumea le preia, este un vocabular pe care nu l-ar fi rostit la cotroceni, dar asa, liber in strada, spune multe cu naduf. sa fie oprit daca nu se opreste singur poate fi o concluzie. lui i s-a oferit sansa unei competitii unice, cum niciun roman nu a avut-o pana acum! sare pragul sportivitatii, fara mijloace ori cu mijloace ascunse, se foloseste de vorbe pentru a transmite multimii ura. sa spuna si ceva pozitiv, sa spuna si ca, desi nu mai este in functie, se duce la bruxelles sa calmeze spiritele, sa faca si pentru romania campanie. sa nu fie mereu IMPOTRIVA, sa joace si PENTRU! pana la urma acesta este mare castig pe care il tranmsit lumii marii campioni, ei nu lupta IMPOTRIVA ci PENTRU! sa cautam niste campioni veritabili si in politica!


Share/Save/Bookmark

joi, 2 august 2012

cine castiga, castiga pana pe 22 septembrie

sa fie clar: prelungirea povestilor cu referendumul sunt in avantajul lui traian basescu. omul ramine in campanie, cetateanul este slobod al gura si poate ataca in continuu. isi face campani si face campanie pdl si noii coalitii de dreapta. cristi preda a anutat ieri ca in aproximativ o luna totul se va coagula. traian basescu este in arena deci exista si personajul care poate aduna chiar si adhoc lumea. va fi al brat cu MRU, viitorul candidat la presedintie. daca base si-a dublat capitalul de incredere intr-o luna relativ linistita, atunci asta va face si in continuare. iar capitalul lui va fi transferat evident lui MRU. vor mai fi si alti tovari concurenti pentru cotroceni in afara de MEU si Crin. Si toti vor lua din marja lui Crin de la Cotroceni. Adica, Antonescu va pierde scrutinul. Antonescu nu va fi presedinte dupa un astfel de joc al alegerilor.
In situatia actuala nici nu mai trebuie neaparat atacat PSD sau PNL ci Ponta si Crin, expusi, uzati deja.

campania continua deci, mediul prefereat al lui basescu. ataca si fuge! si rade apoi!
Share/Save/Bookmark