marți, 20 iulie 2010

arestare, telefoane, bazaconii: cine jura?

DD se lauda cu un telefon dat lui basescu. buna treba. ca se lauda el este una, ca de la base nu vine nicio vorba in plus este alta. si unul si latul sunt in ipostaze comice de fapt, abrupte si de manelisti.

ipotezelui sunt putine: telefonul a fost dat si cei daoi chiar au vorbit la telefon iar tot ce ni se povesteste acum e corect si adevarat. in acest caz, presedintele, care a depus un juramint in fata poporului, un angajament ferm, revine cu un al doilea juramant. dd este mai presus de devotamentul fata de tara, pentru ca un al doilea juramant nu mai este justificat de nimic onorabil! asta daca vorbim despre principii puternice.

dar, nu, lasam principiile si ajungem la situatia in care presedintele tarii poarta dialoguri de carciuma cu unul sau altul care suna... adica, presedintele, e mai de nasul, educatia, nivelul de scoala al celor din ferentari. ce are cotroceniul in comun cu ferentariul? in mod direct nimic, decat ca se afla pe harta in acelasi secotr. dar totul se umanizeaza prin limbajul lui base. dar nici cartierul primaverii nu e mai e ce era odata: a avut un cismar presedinte, are un calarasean (stie toata lumea, caruta, minunile etc) bun de arestat locatar, de, se schimba lumea dupa bani nu dupa valoare...

cum sa stimezi un presedinte care se jura la telefon, intr-o chestiune severa, de santaj, arestare, infractionalitate periculoasa, care pune in pericol multa lume?

basescu presedintele nu are de ce sa raspunda la acesta provocare a media. a spus dd cam tot. ramine de vazut daca la nivelul autoritatilor va fi luat in serios. miroase a santaj voalat de fapt. base omul, iar nu trebuie sa raspunda: cei care ii inteleg gestul si limbajul nu au nevoie de explicatii, ceilalti stiu ca la un sprit omul spune multe, vorbeste buruienos...manelistic.

per ansamblu insa, va mai amintit paranoia lui base cand cu biletelul elenei udrea, cand cu intalnirea patriciu macovei pe seama procesului deschis de rompetrol statului? se influenta justitia, grav, se fura romania. DD nu fura romania, ia doar de la fraierii care il iau in serios de fapt, ca orice escroc...

cea mai serioasa lovitura care i s-ar da lui DD ar fi sa nu mai fie promovat. nici el si nici povestile lui. dar otv este preluat si citat de presa si de tv. personajele lui DD apar apoi la emisiuni de divertisment. DD a ajusn model, face bani, avere si audiente cu cheltuieli ridicole! ori asta isi doreste orice intreprindere media. si atunci, hai sa preluam modelul. insa principiile economiei nu sustin imitatiile, ele nu ramin decat in spatele originalului de succes. imiti si pierzi este un indemn devenit concurs pe piata de media de la noi.. fatal!
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu