marți, 3 august 2010

BASESCU CAUTA PREMIER! ASA REINTRA IN RAND CU LUMEA

Basescu are nevoie de premier. Asa cum e in Ungaria, in Italia, in Marea Britanie, in Rusia. Premierii conduc, asa e logica politica a momentului in Europa. Si in Moldova, si in Franta chiar. Premirii sunt oameni bogati si iau deciziile radicale.
Ce-i la noi? FMI critica guvernul ca nu foloseste banii europeni, adica nu se inscrie intr-un alt supertrand in UE si in totat europa de fapt.
Vorbeste Cristi Preda si cere alt premier. Base tace. Un vicepresedinte PD cere cam acelasi lucru. Base tace, Boc tace... Scandalul Udrea: Boc tace, Base tace.

Acum nimeni nu mai investeste in media din Romania, in drumuri, in energie unde pana acum s-au facut afacerile gigant! Trebuie un alt lider la guvern pentru asa ceva. Boc e minor, ministrii sunt absenti, bancherii sunt fortati doar sa asteapte!!! Base stie. Tace si are grija sa nu isi dea foc singur la valiza. Trebuei cineva care sa aprinda fitilul, dinamita e pusa sistematic.

Cristi Preda face mai mult decat sa-l critice pe Boc, aduce vorba despre Adrian Nastase ca premier. Astfel ii ridica de fapt stacheta lui Nastase. Adevarul, ceva mai devreme, reamintea ca guvernul Nastase a fost cel mai performant pentru Romania. El ar fi un fel de Berlucsconi la noi, anchetat, doborat si readus in frunte... In PSD, Grebla parca, a lansat cu cateva saptamini in urma ideea ca daca Nastase ar fi numit premier partidul ar intra la guvernare! Deci sa fim atenti la nuante. Se cauta premier de forta, clar, care sa nu stea la vorba Cotrocenilor... La noi, model absolut a fost Nastase. Apoi Tariceanu, si cam atat. Acum, Nastase poate reveni? Depinde de mai multe jocuri si decizii aici. Depinde de bani! Soarta noului premier depinde de ce bani poate atrage oficial in Romania, de la investitori straini, dar si de la cei romani. Pun pariu, ca in anume conditii si Patriciu, si Felix si Vantu isi vor repatria o parte din bani, ii vor juca din nou pe mize mari in Romania. Ei vor sa investeasca in zone sigure atat, dar sa ii investeasca. Aici in Romania castigurile pot fi inca mari, fara probleme. Castiga si ei si statul din povestea asta. Totul este ca Basescu sa gaseasca omul care sa poarte astfel de negoiceri fara probleme si sa garanteze apoi cu premierul ca asa se va intampla. PD-L nu se poate opune, nu are cu ce si nici cum. Iar bogatii aprtidului vor de fapt acelasi lucru, in frunte cu Videanu, Prigoana, Negoita etc etc etc. Boc, fara parale cum e, nu poate inventa un astfel de mecanism, el nu e la masa bogatilor, nu intelege lucrurile. Pe vremea primariei, candidat fiind, Base stie cum s-au faceut pentru el colectele de parale de campanie, mai ales pentru turul doi. Bani in plic! Acum plicul este pentru Romania! Dar el trebuei sa lase liber la donarea de plicuri asa cum a facut atunci. La nevoie, Base stie rolul colectelor si mizele. Un alt premier, trebuie sa aduca investitii, mari, siguranta banilor adusi in tara, garantii pentru castiguri pe masura investitiilor. Statul nu mai e nimic, premierul e totul. Asa e in lume, din Rusia pana in Marea Britanie. CIne da asigurari ca banii sunt in siguranta castiga! BOc a fost buna la luat bani. Urmeaza cineva care poate sa si dea bani ca sa ia apoi si mai multi... dupa legile obiective economice...

conteaza si ce face opozitia acum! case se cam prosteste de fapt! (va urma)
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu