marți, 19 ianuarie 2010

Dosare si umbre: Nastase, Geoana si inapoi

Mircea Geoană şi Adrian Năstase au trăit acelaşi coşmar în PSD: au pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Traian Băsescu. A urmat arderea pe rug, rugul violet sau cel al DNA.

Adrian Năstase a mai dus-o un pic bine după alegerile din 2004. A fost ales preşedinte al Camarei Deputaţilor în decembrie 2004 şi preşedinte executiv al PSD. A renunţat la ambele funcţii pe 15 martie după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Printre guralivi, acelaşi Mitrea. Cea mai mare problemă a lui Năstase au devenit însă acuzaţiile de corupţie şi dosarele. Pe 15 martie nici nu a mai candidat la preşedinţia PSD. Geoană i-a lat locul atunci în defavoarea lui Iliescu. nastase are patru disare dintre care unul urmeaza sa fie resuscitat cat de curand de procurorii DNA. Deci atunci ce cauta la presedintia PSD? O nebunie... Desi, Nastase si Iliescu sunt par pe vecie sefi in PSD. Nastase a fost ales cu o larga majoritate presedintele Consiliului National.
Iata cele 4 dosare:
Zambaccian 1 - trebuie sa justifice provenienta termopanelor si a mai multor materiale de constructie.
Zambaccian 2 - se refera la modul in care au fost facute anumite numiri in functii publice.
Trofeul Calitatii - e vorba despre banii folositi de Nastase in cursa prezidentiala din 2004
Matusa Tamara - Nastase trebuie sa dea explicatii in legatura cu mostenirea de 1 milion de dolari primita de la Tamara Cernasov, matusa sotiei Dana.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Năstase în mai 2007 într-un dosar de dare de mită.

Mircea Geoană este preşedinte al PSD din aprilie 2005... atunci Adrian Năstase a cedat funcţia prin neprezentare la alegerile de la congresul partidului. De atunci, PSD a pierdut toate alegerile, dar MG a ramas in picioare, presedinte. Nici nu s-a oferit nimieni sa ii ia locul. Acum insa urmeaza traseul in jos al lui Nastase. Va pierde curand si presedintia senatului, iar in partid nimeni nu-l mai sustine. Sta relativ bine la dosare. Nu exista decat un dosar pe numele soacrei, Margareta COstea care ar fi obtinut un certificat de revolutionar nemeritat.

PSD se fragmenteaza in 2 tabere: cea dependenta de flacara violet si cea care cauta un presedinte cu notorietate pt partid. Toate sunt piste perdante pt trandafirii.
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu