duminică, 17 ianuarie 2010

honorius, gelul si veverita violet

scenariu zilei:
camasa si-a pregatit-o de aseara, si-a asezat-o pe umerasul cu stativ din dormitor. poate si-a asezat si pantalonii. nu s-a hotarit daca sa poarte si ceva violet. la butoniera. dar sigur nu trebuie sa uite de gel. cum i-ar sta lui, honorius candidat, freza fara gel? aici are un plus in fata contracandidatului care poarta o freza regulamentara pentru cazarma. gelul face diferenta...dintre honorius si radu stroen, dintre bahmuteni si activistii incolonati.gelul si nu banii. sau poate banii, vom vedea.

si Dumenzeu. asa cu il dicteaza florin iaru pe karel cepek din fabrica de absolut. Eliberat din măruntaiele fiecărui strop atomic, Dumnezeu pune umărul la mecanismul economic al lumii. e o viziune ceva mai ampla decat reformarea statului la care s-a inhamat juniorul.

aici vine si testul lui nastase; ce rezulta din alipirea psd pnl? stie electoratul? din contopirea unui iepure cu o vulpe, cel mai repede iese o... haina de blana cu buzunare. eviz ecologistilor.

iata o mostra de ecologism perfect: In 1991, undeva, in munti, nu departe de Mânastirea Putna, am cunoscut un calugar solitar, in vârsta de aproape o suta de ani. Locuia in scorbura unui urias stejar batrân, impreuna cu o veverita domesticita, care il plesnea peste obraz ori de câte ori el incerca sa-i smulga vesnica aluna dintre labutele din fata. In comparatie cu adapostul lui, chilia lui Daniil Sihastrul, sapata in stânca si având un fel de fereastra cu gratii, putea sa para o camera dintr-un hotel de trei stele.

simt cum mi se strange pielea pe mine: la o suta de ani sa fii proprietarul unei minunate scorburi si atat!?!

altii au un partid. de condus. si nu au nici o suta de ani ci mii si mii de dorinte. mitrea se bate cu geoana pe diaconescu. toata lumea il vrea pe diaconescu iar diaconescu nu s-a decis. ar putea fi si el victima a flacarii violet. a lui hrebenciuc, a lui base sau cine mai stie a cui. violetul e la moda. a trecut peste portocaliul atotputernic de acum 5 ani. ce mai e portocaliul, daca nici in ucraina nu se mai ia nimeni dupa le. rosu ramine cea mai constanta culoare din politica. el joaca spre portocaliu sau spre violet. depinde cine-l amesteca.
Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu