vineri, 22 ianuarie 2010

PSD vazut de rogozanu: la rece!

costi rogozanu da o lectie jurnalistilor care maninca politica 24 din 24: extrasele si interpretarea pt miscarile din PSD sunt f. interesante, fresh!
Share/Save/Bookmark

marți, 19 ianuarie 2010

violetul tot violet. la atac!

Si ei au fost lucrati energetic:
cainele lui Putin de insusi Putin,


Angela Merkel de G. W. Bush dar si de Nicolas Sarkosy,

 
 
 



Borin Eltan de Bill Clinton,



Sarko de Carla,



Ceao de Coana Leana,



Barak Obama de Michelle,


întreaga Anglie de regina Elisabeta,

Lady Gaga de o casca,


Michael de costumul sau stralucitor!

Urmeaza dezvaluirile furtului de energie dintre Andreea Marin si Mihaela Radulescu, Dani si St. Banica, Simona Sensual si neuronul singuratic, Laura Andresan & partners...

Dar violetul lor nu e la fel de inflacarat ca al nostru!!!
Share/Save/Bookmark

Dosare si umbre: Nastase, Geoana si inapoi

Mircea Geoană şi Adrian Năstase au trăit acelaşi coşmar în PSD: au pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Traian Băsescu. A urmat arderea pe rug, rugul violet sau cel al DNA.

Adrian Năstase a mai dus-o un pic bine după alegerile din 2004. A fost ales preşedinte al Camarei Deputaţilor în decembrie 2004 şi preşedinte executiv al PSD. A renunţat la ambele funcţii pe 15 martie după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Printre guralivi, acelaşi Mitrea. Cea mai mare problemă a lui Năstase au devenit însă acuzaţiile de corupţie şi dosarele. Pe 15 martie nici nu a mai candidat la preşedinţia PSD. Geoană i-a lat locul atunci în defavoarea lui Iliescu. nastase are patru disare dintre care unul urmeaza sa fie resuscitat cat de curand de procurorii DNA. Deci atunci ce cauta la presedintia PSD? O nebunie... Desi, Nastase si Iliescu sunt par pe vecie sefi in PSD. Nastase a fost ales cu o larga majoritate presedintele Consiliului National.
Iata cele 4 dosare:
Zambaccian 1 - trebuie sa justifice provenienta termopanelor si a mai multor materiale de constructie.
Zambaccian 2 - se refera la modul in care au fost facute anumite numiri in functii publice.
Trofeul Calitatii - e vorba despre banii folositi de Nastase in cursa prezidentiala din 2004
Matusa Tamara - Nastase trebuie sa dea explicatii in legatura cu mostenirea de 1 milion de dolari primita de la Tamara Cernasov, matusa sotiei Dana.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Năstase în mai 2007 într-un dosar de dare de mită.

Mircea Geoană este preşedinte al PSD din aprilie 2005... atunci Adrian Năstase a cedat funcţia prin neprezentare la alegerile de la congresul partidului. De atunci, PSD a pierdut toate alegerile, dar MG a ramas in picioare, presedinte. Nici nu s-a oferit nimieni sa ii ia locul. Acum insa urmeaza traseul in jos al lui Nastase. Va pierde curand si presedintia senatului, iar in partid nimeni nu-l mai sustine. Sta relativ bine la dosare. Nu exista decat un dosar pe numele soacrei, Margareta COstea care ar fi obtinut un certificat de revolutionar nemeritat.

PSD se fragmenteaza in 2 tabere: cea dependenta de flacara violet si cea care cauta un presedinte cu notorietate pt partid. Toate sunt piste perdante pt trandafirii.
Share/Save/Bookmark

duminică, 17 ianuarie 2010

o nebunie - bach show!


Share/Save/Bookmark

daca nu era honorius...

toata aceasta mini poveste electorala nu avea nimic interesant. ce-ar mai fi scris presa, ce-ar mai fi mestecat televiziunile fara micul bahmutean? macar pentru asta, cine l-a propus pe honorius a avut mana buna.

iar el are un mic atu: s-a prezentat prigoana doar pe jumatate. a preferat honorius.ro la site si numele mai vizibil pe afis. asa cum s-a facut si elene bobby - EBA, care nu mai are site.
Share/Save/Bookmark

honorius, gelul si veverita violet

scenariu zilei:
camasa si-a pregatit-o de aseara, si-a asezat-o pe umerasul cu stativ din dormitor. poate si-a asezat si pantalonii. nu s-a hotarit daca sa poarte si ceva violet. la butoniera. dar sigur nu trebuie sa uite de gel. cum i-ar sta lui, honorius candidat, freza fara gel? aici are un plus in fata contracandidatului care poarta o freza regulamentara pentru cazarma. gelul face diferenta...dintre honorius si radu stroen, dintre bahmuteni si activistii incolonati.gelul si nu banii. sau poate banii, vom vedea.

si Dumenzeu. asa cu il dicteaza florin iaru pe karel cepek din fabrica de absolut. Eliberat din măruntaiele fiecărui strop atomic, Dumnezeu pune umărul la mecanismul economic al lumii. e o viziune ceva mai ampla decat reformarea statului la care s-a inhamat juniorul.

aici vine si testul lui nastase; ce rezulta din alipirea psd pnl? stie electoratul? din contopirea unui iepure cu o vulpe, cel mai repede iese o... haina de blana cu buzunare. eviz ecologistilor.

iata o mostra de ecologism perfect: In 1991, undeva, in munti, nu departe de Mânastirea Putna, am cunoscut un calugar solitar, in vârsta de aproape o suta de ani. Locuia in scorbura unui urias stejar batrân, impreuna cu o veverita domesticita, care il plesnea peste obraz ori de câte ori el incerca sa-i smulga vesnica aluna dintre labutele din fata. In comparatie cu adapostul lui, chilia lui Daniil Sihastrul, sapata in stânca si având un fel de fereastra cu gratii, putea sa para o camera dintr-un hotel de trei stele.

simt cum mi se strange pielea pe mine: la o suta de ani sa fii proprietarul unei minunate scorburi si atat!?!

altii au un partid. de condus. si nu au nici o suta de ani ci mii si mii de dorinte. mitrea se bate cu geoana pe diaconescu. toata lumea il vrea pe diaconescu iar diaconescu nu s-a decis. ar putea fi si el victima a flacarii violet. a lui hrebenciuc, a lui base sau cine mai stie a cui. violetul e la moda. a trecut peste portocaliul atotputernic de acum 5 ani. ce mai e portocaliul, daca nici in ucraina nu se mai ia nimeni dupa le. rosu ramine cea mai constanta culoare din politica. el joaca spre portocaliu sau spre violet. depinde cine-l amesteca.
Share/Save/Bookmark

miercuri, 13 ianuarie 2010

chestii despre biciclete

ce fel de biciclist esti?

plus:
astazi primaria capitalei a venit cu un nou plan pentru circulatia biciclistilor. sa speram ca se va realiza.
Share/Save/Bookmark

chestie de buget, de.


Share/Save/Bookmark

amendamentul perfect

amendamentul perfect: in cel mult trei zile de la primirea salariului trebuie sa platim facturile, ratele si asigurarile. apoi donam restul banilor intr-un singur cont al guvernului. astfel se pot desfiinta toate taxele si impozitele iar guvernul poate sa plateasca datoriile in voie. din ce ramine, comanda mincarea ieftina din china pe care o imparte pe cartela, doar noaptea ca sa nu se vada bine cozile.
Share/Save/Bookmark

vanatoarea de bancheri - hahahaha

http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/34640937#34640937

Un joc intitulat sugestiv "Pocniţi un bancher" are un succes nebun în Marea Britanie. Pui mâna pe ciocan şi vânezi capetele bancherilor. Modelul este vechi, numele nou, adaptat crizei. Mulţi oameni încep vânătoarea de capete după ce au trecut prin faţa ghişeului unde şi-au plătit ratele şi dobânzile. Dacă în cazul unora jocul le permite să mai scape de frustrări, în cazul multor amatori de jocuri mecanice...pocnitul bancherilor este o plăcere în sine.
Share/Save/Bookmark

Talcioc: liberalii, PSD si colacul de salvare

Sunt multe necunoscute in prietenia, amicitia sau doar colaborarea politica dintre PSD si PNL. Doua partide perdante in ultima vreme. Dar foarte foarte diferite, macar in istoria de pana la alegerile din 2009.
Pe diverse tabere liberalii si trandafirii - nu ii pot numi pe cei din psd social democrati, scuze - negociaza tot felul de aranjamente locale, paralocale sau de prin parlament. Un mare talcioc politic adica. Nu va iesi nimic bun din asta. Dar astazi, intr-un articol al lui Lili Ruse, gasim marea "scuza". E vorba de fapt de un colac de salvare. PNL se teme ca va ramine mic mic si cu ff putini parlamentari daca PD-L impune legea cu alegerea parlamentarilor pe baza celo mai multe voturi adunate si atat. Atunci, inainte de alegeri ar fi buna o alianta cu PSD. Lansata chiar si la tribunal. Partidele vor sprijini reciproc candadatii cei mai promitatori. astfel PNL ar putea sa isi pastreze numarul actual de parlamentari si poate sa mai cistige cativa. PSD, isi spala imaginea uzata de baroni si de prea multele jogniri intre lideri. Deci PSD ar fi un mare colac de salvare pentru liberali intr-o anumita situatie electorala. Liberalii pt PSD un fel de consilier de imagine. Visul merge chair foarte departe: asa putem castiga alaegerile parlametare cu 70%. in acest caz de ce ar mai scoate bocii o lege pt alegeri in functie de majoritate? Ca sa piarda alegerile? Dar asta nu ar fi o problema decat pe moment. Dar unde mai este politica liberala? Cand incepe? Patru ani de guvernare cu Tariceanu le-a fost de ajuns? Patriciu a spus atunci cand liberalii au ramas singuri si minoritari la guvernare: "sa vedem ce putere de negociere va avea aceast guvern". Tariceanu a confirmat intr-un fel, iar PNL a avut cel mai bun scor electoral in 2008. marea buba este ca tot negociaza si nu propune nimic, in afara de lansarea lui Johannis spre Palatul Victoria nu au avut nicio alta initiativa politica, legislativa, sociala notabila. taciocul a devenit e bun pt tlkshowri  si nu aduce voturi, legi mai bune, crestere economica.
Share/Save/Bookmark

vanghelie a stiut!

cuvantul "Google", utilizat ca verb ("to google"), ocupa primul loc in topul celor mai utilizate cuvinte din limba engleza in ultimul deceniu, in timp ce "tweet" este cel mai folosit cuvant din 2009, potrivit American Dialect Society.

atunci e clar, vanghelie a stiut cind l-a citat: goagal e cel mai folosit cuvant folosit de vanghelie din limba engleza.
Share/Save/Bookmark

marți, 12 ianuarie 2010

TOLONTAN SI CTP DESPRE PRESA urmeaza comentarii

TOLO
Cred ca trebuie sa iesim din minciuna ca presa e o croitorie care face haine cum vrea publicul de masa. Nu e! De multe ori, subiectele sint scrise contra mentalului colectiv si opiniei majoritare. Si e foarte bine!

despre tvr si radio romania
E cineva in stare sa trimita la parlament organigrama reala a celor doua institutii in 24 de ore? Nu cred!

Mi se pare deprimant pentru un post de pretentiile RTV sa se joace cu principiile pe care singur le declara.

Nu sint de acord, de pilda, cu politica de pret a trustului "Adevarul". Apreciez investitiile de acolo, le gasesc cu cap fata de multi alti colegi ai mei din media, dar tentatia lor de a deveni un monopol prin intermediul unei piete a pretului mi se pare perdanta pentru toata lumea si ineficienta pentru ei. In lumea de azi nu mai poti deveni un monopol.

Cazul Ridzi nu a adus o crestere de tiraj. Deloc! A crescut traficul pe tolo.ro doar. Acesta este exemplul clasic de situatie in care publicul cere un gen de produs si de fapt nu-l citeste.
plus
O mai spun o data: gata cu sloganul "Dam ce vrea publicul!". Dam ce presupune meseria si lumea in continua miscare sa dam. Adica si informatii pe care publicul de masa, nu ma refer acum la cel de elita care le apreciaza, tratam asadar si teme care irita si plictisesc publicul de masa!

Credeti-ma si pe mine ca nu exista presa fara surse. Oamenii sint reali, vorbesc, exista. Ei sint sursele.

Ziarele si revistele ramin, dupa parerea mea, instrumente absolut necesare pentru publicitatea de reactie si de nisa.

Presa isi indeplineste rolul in fiecare zi. Cind Adevarul si Jurnalul National, plus Cotidianul care a pornit seriile, dar acum nu mai exista, au distribuit MILIOANE de carti, si-au respectat contractul cu cititorii. Cind apar articole care ii obliga pe romani sa gindeasca si sa reactioneze, presa isi respecta contractul.

Da, televziunile, dar nu numai ele, au gresit si imi displace jurnalismul ideologic, nu doar partinic, ci ideologic in sens mai larg, care se face uneori.

Face mai putin profit decat s-a obisnuit. Numai ca trebuie sa se obisnuiasca si patronii din Romania, si nu numai Dan Voiculescu, in fata acestei crize, cu ideea ca marginile de profit foarte mari de dinainte de criza nu mai exista. Antena 1 o sa faca probabil profit de pana in 5 milioane de euro pe an. Nu vor mai exista in media in anii urmatori margini atat de mari.

Stiti ce teorie am eu in legatura cu Sorin Ovidiu Vantu? Desi fug de teoria conspiratiei, acum intru in ea. Si spun asa: dupa parearea mea, SOV are un mandat. Are mandatul - un mandat extern - de a incerca sa "democratizeze" piata media din Romania si acum, brusc, piata media din Moldova. Pentru ca nu are nici o explicatie economica investitia majora pe care o va face la Chisinau, alta decat a incerca sa-si obtina un soi de imunitate sau bunavointa de undeva de afara, de la americani, de la europeni, investind in media si
colectionand acele voci diverse si valoroase.

Am informatii ca Sorin Ovidiu Vantu are mandat extern, dinspre Vest, pentru a face ceea ce intr-un fel a facut Ringier in Romania si CME prin Adrian Sarbu la jumatatea si apoi pe finaul anilor '90. Adica vine Joe Biden in Romania si vorbeste despre podul romanesc spre Moldova si la o luna de zile Sorin Ovidiu Vantu isi anunta investitia la Chisinau care nu are nici un fel de logica din perspectiva business-ului. Sigur ca are un pret acest mandat, cand bagi zeci de milioane si raportezi ca ai facut democratizarea media, spun ce stiu si ce cred punand informatii cap la cap. Asa se explica ca presedintele Basescu si SOV au avut un joc mai degraba de-a soarecele si pisica, in nici un caz un joc transat de unul din personaje. 

CTP
Pai, prieten sunt, de pilda, cu Andrei Plesu, si in ziua de astazi. Cu Gabriel Liiceanu, da, pot sa spun ca am fost prieten niste ani de zile. Si ca nu ne mai dam astazi buna ziua, nu se intampla din vina mea. Cu Horia Roman Patapievici, da, pot sa spun ca am avut relatii foarte bune, niste ani de zile. Ca iarasi nu mai sunt posibile relatiile dintre noi astazi, nu stiu cine e de vina...Ne-a indepartat politica, fireste. Dl Patapievici face politica in acest moment, in mod clar, de o anumita parte, angajata. Eu nu fac politica, in continuare. Mie putin mi-a pasat daca ma considera pe mine intelectual intelighetia, lumea buna din Bucuresti si din Romania. Putin mi-a pasat! Nu am dorit sa fiu numit intelectual, am dorit sa fiu numit muncitor cu pixul.

Ma consider ca atitudine, pozitia mea este liberala chiar dura. N-am fost niciodata pentru masuri de tip socialist, de tip social-democrat, am riscat uneori, pe vremea Adevarului, pozitia de centru stanga a ziarului, cu comentarii in favoarea guvernelor reformiste de dreapta. Din punct de vedere uman, cultural, intelectual, sunt de stanga. In ce sens? Nu am cultul elitei.

...eu n-am gadilat niciodata publicul pe burta. Eu n-am facut concesii publicului, n-am dorit sa fiu simpatic.

Deci, eu am fost considerat in ultimii 7, 8, 10 ani, prin toate sondajele pe care le-ati vazut, e un fapt, nu e nici megalomanie, nici nu mi-am pierdut mintile vreodata, am fost considerat cel mai bun jurnalist din Romania. Sistematic, an de an. Ia ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca eu nu existam. Eu am fost inginer de calculatoare, am facut Automatica, scriam SF, scriam proza, puteam sa nu vin in jurnalism. Prezenta mea in jurnalismul romanesc a fost o intamplare pura. Ganditi-va cine ar fi fost cei mai buni jurnalisti, considerati ca repere, atentie, si ca repere morale si profesionale pentru breasla, de-a lungul timpului, in acesti ani. Daca nu eram eu, in nici un caz nu erati dvs. Nu, dvs nu ati fost niciodata in top 10, Catalin Tolontan n-a fost niciodata in top 10, Adelin Petrisor n-a fost niciodata in top 10, Florin Negrutiu n-a fost niciodata in top 10, nici in top 20, si ar fi fost altii.

Nu ma amestecati pe mine cu persoane care, in primul rand, aveau obiceiuri venite din presa de dinainte de '89. Cristoiu, Nistorescu, Bacanu, Horia Alexandrescu, Valentin Paunescu, toti cei care conduceau ziare erau din presa de dinainte de '89, avand pozitii in presa de dinainte de '89. Eu n-am facut nici o zi de presa inainte de '89. Nu pot fi in nici un caz asimilat acestor persoane. N-am nici o problema cu dansii, si-au facut presa cum au crezut de cuviinta, dar si eu mi-am facut aceasta meserie asa cum am crezut de cuviinta.

Presa tiparita are probleme de ani de zile. Ele n-au inceput odata cu disparitia acestor trei cotidiane, acum. Ea isi diminueaza progresiv influenta de la an la an, tirajele scad continuu.

Am renuntat de 7 luni de zile sa nu intru pe internet. Intru pe internet, deschid calculatorul. Stiti ce nu fac si n-o sa fac niciodata? Nu scriu. Textele mi le scriu in continuare cu pixul pe hartie. Dar pe internet intru, caut filme, caut site-uri de tenis, sunt un navigator onorabil.

Sunt tentat sa raspund ca in Ilf si Petrov la intrebarea "Dumnezeu exista" cu intrebarea "dar branza exista?"

Spre deosebire de anii 90, acum patronatul isi impune mult mai puternic interesele in raport cu politica editoriala. In diversele televiziuni si ziare, in interiorul lor, multi jurnalisti nu sunt liberi in ceea ce fac. Totusi, pe ansamblul presei romanesti, nu se poate spune ca o informatie poate sa fie ascunsa prea multa vreme publicului pentru ca, daca majoritatea mediilor mari o blocheaza, se gaseste totdeauna un ziar mai mic sau un radio mai mic sau un site care s-o dea si de aici ea se multiplica in avalansa, fortandu-i si pe cei mari s-o ia in consideratie. Nu e ca in dictatura.

Presa este o afacere. Nu este Academia Romana, nu este o scoala, nu este o organizatie non-profit. Prin presa nu se pot implementa programe estetice sau educative.

Problemele ziarelor de azi se datoreaza calitatii scazute a ziaristilor care nu opun practic nici un fel de rezistenta presiunii patronale. De asemenea, dezintegrarii jurnalismului ca breasla, ceea ce nu inseamna ca blogurile sunt surse mai credibile de informatie. Un blog poate da o informatie foarte proaspata, dar ea trebuie intotdeauna verificata atent de site-urile si ziarele profesioniste, pentru ca gradul de aproximatie e foarte mare in cazul blogurilor.

Este un lucru bun faptul ca se vand carti impreuna cu ziarele din punctul de vedere al cartilor. Incepand din 1990, ziarul s-a departat tot mai mult de carte in ceea ce priveste continutul. Paradoxal, acestui ziar "non-literar" i se ataseaza carti. Daca gandim acest procedeu prin analogie cu perioada Ceausescu, cand la pachet erau puse o carte de succes si una nevandabila, ziarul este in pozitia cartii nevandabile. Prin urmare, este o strategie inselatoare, care pe termen lung nu duce la revitalizarea bolnavului.

Strict personal, consider ca jurnalistul nu poate avea o pozitie partizana daca doreste sa ramana jurnalist si sa nu devina propagandist.

In 10 - 15 ani, cititul ziarului de hartie la cafea va fi la fel de raspandit ca filatelia.

Am obosit. De mai bine de o luna nu mai scriu despre politica, si o voi face cat de rar am sa pot.

In jurul datei de 6 decembrie, editorialele semnate de mine online pe site-ul Gandul au atins peste 70.000 de accesari de fiecare. Tirajul vandut al ziarului Gandul nu depaseste 15.000 de exemplare. Iata, deci, o dovada clara a uzurii morale de care sufera printul, ca mijloc de informare si formare a opiniei publice.

Presa tiparita nu va disparea, va trece doar intr-un plan secund sau chiar tert.

Ascensiunea jurnalistilor slab pregatiti profesional este posibila doar datorita nivelului scazut al cerintelor publicului. Daca publicul i-ar sanctiona, abandonand mediul respectiv de informare, cu siguranta ei ar disparea fiind inlocuiti de jurnalisti competenti.

Jurnalismul paraseste televiziunea, asa cum a parasit pe vremuri cinematograful (jurnalele saptamanale de stiri). Este un fenomen inexorabil.

Daca va mai amintiti, eu mi-am dat demisia din functia de presedinte CRP tocmai atunci cand jurnalistii erau foarte bine platiti, chiar prea bine, cu bani pompati din afara presei. Am precizat atunci ca aceasta injectie otravita va duce la malformatii teribile.

Presa fecala si felatie sunt exprimari cu caracter aproape stiintific, nicidecum scabroase sau obscene.

Ziaristul e acum un prestator de servicii, o redactie e o mediocritate consolidata, vremea personalitatilor accentuate in presa a apus.
Share/Save/Bookmark

luni, 11 ianuarie 2010

APOSTOL, ANANIA, ANTONIE

O intreaga poveste nebuna cu Apostol - nume de turnator la Secu al mitropolitului Anania. E clar, Apostol a existat! Doua note ale lui figureaza in dosarul unui alt greu al ierarhiei lui teoctist - Antonie, raposatul mitropolit al Ardealului.
Barbosi, albiti de vremuri, dar cu pozitii interesante, ambii au avut partea lor de suferinta si de obedienta. Fie fata de comunisti si securitate fie fara de ianltele fete bisericesti care controlau Patriarhia cu sprijin de la CC. Plamadeala a fost omul doi in Patriarhie, era ambasadorul rotodox al lui Ceausescu, vizita lumea si propovaduia lucruri in care Dumnezeu stie cit credea. Ii placea, evident aceasta pozitie, din care a putut sa faca unele dintre lucrurile de exceptie ale anilor 80> Sambata, colectia lui de incunabule, manuscrise si carti asezate in noua sediu mitropolitan din Sibiu, ridicat peste o fost cocian de porci - cum ii placea sa se alude, carti proprii in care pomenea poate in voie despre performeri culturali neagreati oficial, ziarul Telegraful roman, gradul de arhimandrit pentru parintele Teofil Paraian care "inca mai zarea" autnci cind a fost "uns" etc. Anania s-a dat mai mult scriitori decit preot, trebaluia pe la Patriarhie dupa un episod de vizitat SUA.

Ce reiese interesant din fragmentele comunicate de CNSAS.

Plamadeala termina teologia in 49 si avea deja o condamnare la activ, un "mandat enexecutat" cum scris Apostol in 64 in prima nota. Interesant ca absolventul s-a dus la Anania care avea deja trecere pe la Patriarhie, ar fi putut "interveni" pe linga mitropolitul Olteniei chiar. Plamadeala a marturisit chiar ca are un mandat neexecutat. De aici se deduce:
1. ca Anania nu s-a dus sa-l toarne atunci, in 49, pe Plamadeala. A vorbit despre acest episod doar in 64, dupa propria detentie si dupa elucidarea episodului cu puscaria si in biografia lui Plamadeala: ca urmare a implicării sale în grevele studenţeşti anticomuniste, fusese condamnat la şapte ani de temniţă grea şi cinci ani de degradare civică. A fost prins abia în 1954 şi eliberat, printr-un decret de graţiere, în 1958.
2. ca unii teologi condamnati, sau cu probleme cu secu erau/ puteau fi preluati in grija bisericii - practica de care am mai auzit si care acum se dovedeste ca era destul de frecventa.

Apostol:
„Am vorbit cu Firmilian şi acesta l-a primit ca monah la schitul Crasna, al cărui stareţ era Daniil Sandu Tudor. Acesta din urmă a fost arestat şi condamnat, iar la scurt timp a fost arestat şi Plămădeală. L-am revăzut câţiva ani mai târziu, după ce a ieşit din închisoare (...). Nu cunosc detalii despre trecutul său, în afară de faptul că a fost legionar şi ucenic al lui Arsenie Boca, sub influenţa căruia s-a şi făcut călugăr şi cu care mai târziu s-a certat”

Apostol scrie si despre o discutie la care a fost martor, intre plamadeala si o calugarita de la Valdimiresti, o manastire care cultiva o opozitie fara de Patriarhie, desfiintata ulterior, dar al carei curent s-a pastrat pana astazi: „Mihaela Iordache susţinea că un patriarh care face politică procomunistă şi care se aliază deci cu forţele anticreştine nu mai trebuie ascultat. Plămădeală se fixase pe teza că de îndată ce patriarhul are hirotonie valabilă şi este recunoscut de toate patriarhiile ortodoxe, el trebuie ascultat, indiferent de atitudinea lui politică”.

In aceasta poveste securisto - bisericeasca apar doi Arsenie - Boca si Papacioc. Diferentele dintre cei doi calugari duhovnici sunt cunoscute de crestinii sarguinciosi. Dar din povestea noastra se mai releva doua: Plamadeala s-a fost ucenic lui Boca. Anania il are pe Papacioc ca duhovnic.

Fiecare fila dintr-o astfel de poveste, oficiala sau nu, scoate la iveala noi amanunte, bune pentru istorie dar si pentru curatenia directa a celor citeva generatii care au convietuit cu sau pe vremea comunismului. oficial, e clar, nu vom sti totul, dar vom primi pipete cu detalii.
Share/Save/Bookmark

miercuri, 6 ianuarie 2010

afrika (2): in tot raul e si-un bine

afrika (2): in tot raul e si-un bine
Share/Save/Bookmark

cauta si boc un miracol de boboteaza...

zice boc: daca bugetul ne va permite, si dumnezeu ne va ajuta, orice minister va
da bani mai multi, vor creste pensiile, dar atata avem.. nu sunt solutii
miraculaose.

deci, bic nu si-a terminat guvernul. il mai vrea si pe DoamneDoamne la palatul Vicotria. sa puna umarul la buget macar. dar azi fuse ocupat DoamneDoamne cu sfintit apele!

...un pitic atat de mic facea baie-ntr-un ibric si vai, vai ce pacat ca piticu...
Share/Save/Bookmark

luni, 4 ianuarie 2010

povestea cu sectoristu, zapada, un general, bombardati de zapada, plus doi generali

am iesit din casa pe la ora 12 astazi. spre serviciu. pe strada mea si toate cele din jur n-a venit nimeni sa deszapezeasca. asa e de fiecare data cind ninge, oricit de mult.

ciuclea, asa-i zice sefului de la supercom, firma raspunzatoare de curatat secotrul 2 pe milioane.

masinile domnului ciuclea in schimb au iesit la vinat masini parcate neregulamentar. adica trupa lui ciuclea a fost trimisa la adunat bani chiar inainte sa isi faca treba.

la zapada trecuta tot nimeni nu a venit la deszapezit. ba chiar nici masinile de gunoi erau sa nu vina. in tot cartierul vatra luminoasa, in zona circului pe unde cirucul eu strazile au fost cu dinburi si sleauri pina cind ploaia le-a topit.

inaitne de anul nou m-a vizitat si sectoristul. avea o plingerea pe seama catelului florica si cauta sa o rezolve la termen. de, are de raportat indeplinirea sarcinilor de la sef. s-a rezolvat...
si el sectorisul patina bine mersi cu masina politiei prin cartier. l-am intrebat>

- cum facem sa se deszapezeasca si pe aici?
- aaa, asta e o problema complicata.
- pai, de ce?
- va spun eu de ce, pentru ca sef la supercom e cine e si face ce vrea.
- e ciuclea sef.
- da, si e cine e si face ce vrea.
- si daca depunem o plingere penala pe numele lui si pentru primar?
- eee.
- atunci sa le dam un telefon direct. macar atat...

omul a dar din umeri. el nu poate face nimic desi este chiar foarte amabil. a, si nu e sectorist, e politist de proximitate. angajat la minister nu la primarie.

acum, cadorisit de traian basesc cu inca o stea de general, primarul ontanu are o buba mare cu supercom, ciuclea si deszapezitul.

plus gropile de pe strazi.

alti doi generali, iordanescu si oprea, generali parlamentari de ilfov, au si ei o problema: drumul din afumati voluntari. neluminat si plin de gropi, gropi mari in care iti rupi masina...

dar ei nu se ocupa de chestii din astea. oprea e general ministru doar, are probleme grele, de sus.
Share/Save/Bookmark

duminică, 3 ianuarie 2010

vinurile cu care ne laudam oficial

http://jurnalandrei.blogspot.com/2010/01/vinuri-cu-care-ne-laudam.html
Share/Save/Bookmark

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

flacara violet

cineva ezoterizeaza romania. violet peste violet cu toata nuantele derivate sunt vinate in fiecare cadru. in photoshop s-ar inventa si mai multe. rea culoare violetul. dar care ar fi culoarea buna? acum 5 ani era portocaliul, revolutia portocalie avea succesuri in europa de est...

va ninge zilele urmatoarea si se schimba culoarea tarii... in alb murdar. sa vezi!
Share/Save/Bookmark