sâmbătă, 28 iulie 2012

previziuni. usl are o singura solutie, basescu mai multe, romania e la mijloc

suspendarea nu i-a folosit decat lui basecu, intrat in campanie neplanificata dar dorita de el. PDL este curatat astfel de rele, base, la fel chiar daca este acuzat de tot felul de grozavii. mai conteaza si cine te acuza!
acum, campania va continua indiferent ce se va intampla. base ramine in arena! poate iese crin, poate! dar el nu conteaza oricum. nu are cum sa fie cu adevarat presedinte orice s-ar intampla! e iubit cu felix!

base la cotroceni inseamna guvernare usl nesigura. guvernul a fost un mar otravit. base pe langa, inseaman campanie, dosare, dezvaluri care mai de care mai murdare. si o lupta care va bloca politica. va fi mai rau adica.
pana la urma, referenduul este o mare mare incuratura pentru toata lumea mai putin base care este in campanie de spalare de imagine, victima, salvator, platitor de polite... etc.
votul este importanta atunci cand ai de ales ceva, ceva clar, cu putere. asa ca acum, votul nu are nicio putere!

alegeri generale in noiembrie, poate mai repede. cu base la cotroceni e foarte greu de previzionat un prim ministru. cu base pe langa, solutia sunt anticipatele pt cotroceni, alta campanie adica, alte uzura sociala. MRU va intra in lupta clar. base alaturi. USL va pierde. deci iar nu se stie cine si cum ar numi premierul.

USL are doar o solutie! sa castige majoritar alegerile din noiembrie, indiferent cine e la cotroceni. asta ar putea duce un pic de echilibru in romania.
Share/Save/Bookmark

atentie!!!

nici nu boicotez, nici nu votez!
ideea boicotului este mizerabila, o solutie ingrozitoare! iar votul acum este, pentru prima data, o poveste cumplita!
Share/Save/Bookmark

vineri, 27 iulie 2012

alegeri

intre nastase si stolojan l-am ales pe basescu.
intre basescu si geoana l-am ales pe crin.
intre basescu si pontacrin il aleg...
urmatorul, va rog!
Share/Save/Bookmark

tinerete, ce pacat. socialist, ce ratare!

s fii tanar, cu familei, umblat pe la scoli, cu bani din politica si nu numai, sa te recomanzi de viitor dar sa fii SOCIALIST, sa dai ajutoare sociale, sa te lauzi cu grija fata de popor in loc sa ai idei, sa vrei sa preieei initiativa, sa misti interligent lumea, ce PACAT, ce RATARE!
Share/Save/Bookmark

miercuri, 25 iulie 2012

tuturor!

tuturor le este firca de ceea ce va urma dupa referendum! tuturor! si cum poti avea incredere in niste fricosi?! NEAM SATURAT DE VOI!
Share/Save/Bookmark

duminică, 22 iulie 2012

plagiatul ca lovitura de stat


Share/Save/Bookmark

vineri, 20 iulie 2012

Un plagiat ca la carte! Ucenicii vrajitori!


Si daca Ponta, Diaconu si plagiatul nu sunt ceea ce par a fi?
Iata de ce:

Pe la mijlocul anilor 80 am descoperit acasa un dosar stufos cu pagini batute la masina si stampilate birocratic… am citit si chiar pe prima pagina am gaist formula: “plagiat gramatical”. Imediat am pus intrebari ai am aflat o poveste stufoasa despre un personaj pe care il indrageam, un om cu inteligenta rafinata, scoal de inalta clasa (am sad au si detalii), personaj cu istorie tumultoasa si cunostinte de rang princiar, amator de joaca, specialist in limbi straine printre care si Latina, teolog, filozof, economist, finantist, sociolog etc… dar, nu dau nume, deocamdata.

Acest domn, care era deja de varsta pensionarii, fusese angajat la banca nationala in baza diplomei in economie pe care o obtinuse la universitatea din berlin unde fusese bursier Humboldt si pe care o absolvise exemplar, “magna cum laudae”. Specialist, nu gluma. In banca nu avea nicio funstie importanta dar era consultat/folosit de foarte multi oameni din posturi importante pentru ca stia foarte bine limbajul occidentalilor, cunostea toate limbile straine de circulatie si chiar avea realtii prin lumea finntelor europene pentru ca unuii dintre colegii sai de facultate pormovasera la nivel inalt. Nu se lauda cu relatiile lui, dar trimitea in fiecare an de la Eforie Sud sau de la Borsec unde isi face concediile de vara, teancuri de vedere in toata lumea, mereu cu mesaje de prietenie la care primea si raspunsuri. Avea si o importanta corespondenta oficiala cu banci, organisme financiare europene sau globale ale timpului, FMI etc. Cerea informatii specializate despre deciziile, strategiile, regulamentele care apareau in economia lumii dintre care unele privesu si Romania. Pe baza cercetarilor personale pregatea referate pentru diverse teme pentru informarea specilistilor si chiar a directorilor din BNR. Unele texte, foarte putine, le-a publicat si in presa. Nu era un nume care sa poata circula, avand in vedere ca tineretea l-a purtat de la seminarul teologic la facultatea de telologie, apoi la cea filosofie si sociologie, apoi la Vatican, Berlin si Roma… A fost, si putea fi oricand considerat un reprezentant sau un produs al capitalismului si chiar mai rau. Asa ca statea in banca lui. Redacata referate, preda limbi straine copiilor, medita oameni mature pentru admitere in facultate, teze de licenta si de doctorat…

Multe dintre referatele de la banca nationala au fost folosite integral, fara modificari sau adaugiri de unul dintre directorii din banca pentru compunerea unei carti desper economia mondiala. Cartea a fost dublata si de o teza de doctorat in economie la academia Stefan Gheorghiu, s-a publicat si a dus o anume glorie eutorului de pe coperta. Doar sa la un moment dat respectivul director a intrat in conflict cu partidul si pentru a fi schimbat din functie i-a fost reprosata inclusiv calitatea de autor a cartii si tezei de doctor. Unii angajati ai BNR stiau ca aproape toata cartea a fost scrisa practice de altcineva. Sedinte cu scandal si acuzatii dupa modelul partidului. Directorul, ca sa se apere a spus iritat la un moment dat ca tovarasul care era autorul referatelor nu avea cum sa scrie o carte apreciata de Stefan Gheorghiu pt ca nu ar avea cunostinte de Marxism. Omul insa a adt o replica istorica: eu l-am studiat pe Marx la el acasa! Peste cateva zile l-a chemat in judecata pe director pentru “palgiat gramatical”, a reclamat ca omul ii copiase referatele cuvant cu cuvant, si isi insusise sute de pagini dactilografiate.

Procesul a durat cateva luni si a fost pierdut de director. Plagiatul a fost demascat de justitie, directorul a fost oricum destituit si a plecat in Israel, dar atat, cartea exista si acum cu numele falsului autor pe coperta, titlu de doctor arhivat, deasemenea.

Ponta a ajuns si el cu o teza de doctorat in zona plagiatului. Doctoratul a durat luni bune, timp in care el a compus referate pentru pasii academici necesari. A facut si cateva vizite in lume pentru documentare. Asta nu il scuza daca a copiat. Exista insa si posibilitatea ca referatele lui sa fi ajus in cartea profesorului. Si atunci, cine pe cine a plagiat? Profesorul a preluat niste referate care, nepublicate anterior, nu au un autor public. Exista practica, mai ales in cercetare, ca rezultatele echipei sa fie folosite in documentatia finala a profesorului. In proiectare e si mai si, studentii deseneaza la greu pentru proiectele atribuite cate unui profesor sau catedre. La final, autorul titular al proiectului este indrumatorul si doar uneori este trecuta si echipa care a stat zeci si zeci de ore sa traga liniute si sa faca tot felul de calcule marunte si esentiale.

Sistemul doctoral romanesc este constuit pe anonimatul echipei, pe adunarea laurilor pe numele totularului de proiect. Munca echipelor de studiu ori practica din mediul universitar este si mai ales era uitata cand venea vorba despre notorietate si recunostere publica. Ucenicia este ceva firesc, dar era fireasca si expunerea ei in public.

In acest context, poate ca Ponta nu a plagiat. Chiar el a scris respectivele fragmente care au fost publicate insa initial in cartea profesorului diaconu si apoi in teza de doctorat. E greu sa fie demascat aceast lucru. E greu ca profesorii sa apara si sa declare deschis ca au folosit munca ucenicilor. E greu ca profesorul diaconu sa isi amendeze cariera, cartea si reputatia universitara acum in plin scandal sis a declare ca el a folosit referatele intermediare ale doctorandului fara sa citeze pentru ca de fapt nici nu avea pe cine. Este greu si ca Ponta sa vina si sa isi defaimeze profesorul… desi asta ar fi cea mai cinstita cale! Avem de-a face cu o minciuna de tip cascada nespusa, neasumata nu doar de cei implicati direct ci si de mediul universitar care s-a hranit in ultimii 25-30 de ani din plagiate de acest tip pentru tot felul de diplome si teze pentru care s-au incasat bani de la stat, taxe de “bunavointa” de la studenti etc…




Share/Save/Bookmark

joi, 12 iulie 2012

non combat

a ajunge la non combat acum ar fi similar cu o demisie?! nu cred, dar ar fi o solutie pt usl. si mai ales pt romania!
Share/Save/Bookmark

in drum spre monte carlo!

Nud cu floare,
Constantin Piliuţă, 1929, Botoșani - 2003, București

ulei pe pânză, 100 x 81 cm, semnat şi datat stânga sus, cu negru, Piliuţă C., 1962
Valoare estimativă: € 10.000 - 15.000

Baigneuse,
Camil Ressu, 1880, Galaţi - 1962, Bucureşti
ulei pe carton, 69,5 x 49,5 cm, semnat stânga jos, cu negru, C. Ressu. Proveniență: colecţia M.C., Bucureşti.
Valoare estimativă: € 12.000 - 18.000


Nud, [1965-1968]
Vasile Grigore

ulei pe carton, 97 x 70 cm, semnat dreapta jos, cu ocru, V.Grigore
Valoare estimativă: € 3.000 - 4.000

Nud
Gheorghe Ionescu Sin, 1896, Sinaia - 1988, București
ulei pe carton, 61 x 51 cm, semnat dreapta jos, cu negru, Ionescu Sin
Valoare estimativă: € 1.000 - 1.500

La marginea caravanei, seara
Paul Scorţesco, 1895, Iași - 1976, Paris
ulei pe pânză, 40 x 50 cm, semnat stânga jos, cu roșu, Scorțesco. Proveniență: licitaţia Artmark, 25 iunie 2009, lot 20; din 2009, colecţie privată bucureşteană.
Valoare estimativă: € 2.000 - 3.000

adica isi fac de cap in licitatia mamaia-monte carlo din 22 iulie!
Share/Save/Bookmark

marți, 10 iulie 2012

FRICA

suferim toti de FRICA. chinuitor pentru toti cei care sunt in lupta politica este momentul in care se gandesc ca pot pierde, ca exsita si varianta in care pot fi scosi din joc. si atunci incepe FRICA. acum este mai accentuata ca oricand.

basescu nu se supune votului parlamentului ci deciziilor curtii constitutionale. ponta nu accepta plagiatul si reclama scenarii negre puse la cale de adversari. majoritatea parlamentara voteaza singura chiar daca opozitia nici nu mai este de fata - dar asta a fost intotdeauna. guvernul nu ia nicio masura economica pt ca ori nu le are ori nu dispune de fonduri pentru a le sustine si se ocupa de revocari, destituiri si numiri prin hartii simple cu doar cateva fraze. justitia este instrument si devine ideologie.

de fapt competitia dintre persoane se muta intr-o disputa intre institutii. nimeni nu se infrunta direct, fata in fata, de frica. ideea duelului din care unul sa iasa insingerat, ranit de moarte este inlocuita cu actiuni mai mult sau mai putin dubioase care ascund FRICA.

Basescu nu a spus: nu vreau sa fiu suspendat. ponta: revoc, demit, numesc, emit ordonante de uz imediat pt ca asa arat ca pot sa fiu premier. blaga si anastase: sa nu mai fin presedinti pentru ca nu mai reprezentam majoritatea. crin: nu stiu daca sunt in stare sa fiu presedinte din prima si mai bine sa ma antrenez la cotroceni o perioada de interimat. etc
de FRICA.
si atunci incepe circul. la televizor! totul este ori ilegal ori prea legal. fiecare tabara are discursuri dar nu se mai infrunta direct.
basescu si-a dorit suspendarea, nu mai avea lupte grele de dus la cotroceni... dar cum? alb imaculat sau alb ca varul?!
dupa instalarea guvernului opozitiei, presedintele l-a numit neconvenabil. povestea cu cine merge la bruxelles a fsot doar de sicanare. replica a fost sicanarea unor ministri. apoi usl si-a dorit uninominalul pur... pdl a vazut dezastrul in fata ochilor, au intrat in panica, si s-au lasat stapaniti de frica. opozitia zicea ca nu vrea dispoatia pdl dar pdl chiar s-a temut ca poate pierde tot!

au fost alegerile locale si frica a devenit boala. pt pdl! nimeni nu mai putea reactiona decat prin vorbe timide. intre timp uninominalul pur a picat la CCR, dar USL avea deja un vot cetatenesc cu care sa se laude. contraatacul nu a putut veni decat de la cotroceni, DOTTORE... plagiatul fata in fata cu bruxelleul... si a ramas cum a spus tataie ilici - nu ma intereseaza!
guvernul a miscat ca de cat, basescu l-a cutremurat insa mai degraba de cateva ori. dusmanul era de arata cu degetaul, trebuie suspendat au zis rechinii batrani. si miscarea a fost facuta repede - repede. tot de frica - nu cumva sa poata contracara base! iar base a pus raul in fata, a vorbit in toata lumea despre amenintarea suspendarii - pentru ca asta si-a dorit! sa intre iar in haita, sa sustina pdl, sa adune mai multe saptamini de campanie pentru alegerile parlamentare.
tot valul de indignari lansate din strainatate au fost bine directionate. cred ca tot din campanie fac parte de fapt, acolo isi vor face de fapt efectul. uneia dintre tabere i-a fost frica sa duca lupta singura pe teritoriu propriu. sincer, cred ca sunt fumigene.
CCR pare sa fi linistit treburile. da, presedintii pot fi suspendat in romania. prin votul majoritatii din parlament. este o cutuma a democratiei chestia asta cu supunerea fata de votul celor mai multi. frica se muta insa in alte zone: politicenii tremura in fata fiecarei pronuntari a justitiei...

plecat de la cotroceni, base se teme ca sa nu se temine totul odata cu referendumul. bine, poate sa revina in pdl si sa continue circul. crin, si el e cu frica in san, ca poate ramine presedinte doar pana pe 29... ponta are de condus guvernul dincolo de anateme, falimente, lipsa de incasari la buget... deci ii e sigur frica. si cred ca ar trebui sa ii mai fie frica de persoanjul numit daniel chitoiu. ce dezastru pt PNL! ce dezastru pt gvuern! de la elita liberala cu djuvara, stolnici, quintus etc la semianalfabeti cu tupeu chelios! ce mai cinteaza, cand analfabetii au devenit majoritari la BAC?!
ce urmeaza? cu frica in san, cantinua circul in toate tabere. nu ma simt solidar cu niciuna. nu am nicio sensibilitate fata de doctoratul lui ponta, plagiat ori nu, nu ma simt in niciun fel coleg intlectual cu astfel de personaje, deci nici doctoratul nu il compar cu nimic. mi se rupe. nu am nicio compaisune nici pt base, mic chefliu patimas. ii urasc insa pe semianalfabeti! ei disturg totul in jur, sunt prosti si fuduli! si sunt tot mai multi... asta este lupta, sa ramina cat mai putini sau deloc. deci este o lupta grea si de durata. se inscire cineva? fara frica!




Share/Save/Bookmark