sâmbătă, 4 august 2012

olimpicii si amenintarile/atentionarile. totusi, amenintari!

cele mai cautate informatii in aceste zile au fost cele de la Londra si de pe strada comanita. Olimpiada si raca, scandalul, tortionarea verbala din toate taberele politice pana la urma!

pe alina dumitru, pe branza, pe izbasa le stiam. nume, de performanta. dar au ajus pe podium sau au luptat pentru medalii multi alti sportivi anonimi pana acum in tara lor. sunt mai renumiti puscasii marini din filme decat puscasul din focsani, ALIN MOLDOVEANU, acest teribil de calm si concentrat om invidiat de orice tragator de elita. Unde mai pui ca este si psiholog! "Nu, nu sunt vanator, trag numai in tinte de carton!"

la haltere, au urcat pe podium doi sportivi care nu au aparut pana acum in nicium ziar de mare tiraj... roxana cocos, care a ajuns in tabloide pentru ca are palmele rupte de parca ar lucra la sapa zi de zi!


Razvan Martin are si el o biografie socanta in felul ei. Nimeni nu l-a iubit pana acum, dar el a induiosat o tara si doar pentru el s-a cantat imnul!

plus echipa de polo, cele de scrima, echipajele de la canotaj, fetele de la atletism, inotatorii, gimnastii si gimnastele! sunt persoanlitati, sportivi care uneori abia aduna bani de la o zi la alta, dar care au facut un mare salt in sufletul lor si au ales sa lupte si sa fie concurenti in cele mai teribile competitii! Ce lume!

pentru ei niciun presedinte nu a vorbit suficient. pentru ei niciun premiu din tara nu este mai important decat respectul!

problema este ca respectul vine din educatie! vine din acel echilibru sufletesc care te face sa ii respecti ep cei din jur pentru ca astfel te respecti de fapt pe tine. este respectul din biserica, din salonul de spital unde sunt mai multi bolnavi, este respectul din amfitetru, din sala de teatru. nu, nu este respect atunci cand vorbesti la microfon! este orgoliu. dar nu mai rezista societatea fara microfoane... microfonul a devenit o arma! basescu o foloseste cel mai bine! asa a vorbit despre puscariabili, despre condamnari asemanatoare cu a lui nastase... si tot la microfon a lansat si rectificarea ca este vorba despre atentionari si nu despre amenintari! pt aceste amenintari ar merita sa nu mearga mai departe, sa i se intrerupa mandatul, sa fie facut sa taca. sunt vorbe pe care lumea le preia, este un vocabular pe care nu l-ar fi rostit la cotroceni, dar asa, liber in strada, spune multe cu naduf. sa fie oprit daca nu se opreste singur poate fi o concluzie. lui i s-a oferit sansa unei competitii unice, cum niciun roman nu a avut-o pana acum! sare pragul sportivitatii, fara mijloace ori cu mijloace ascunse, se foloseste de vorbe pentru a transmite multimii ura. sa spuna si ceva pozitiv, sa spuna si ca, desi nu mai este in functie, se duce la bruxelles sa calmeze spiritele, sa faca si pentru romania campanie. sa nu fie mereu IMPOTRIVA, sa joace si PENTRU! pana la urma acesta este mare castig pe care il tranmsit lumii marii campioni, ei nu lupta IMPOTRIVA ci PENTRU! sa cautam niste campioni veritabili si in politica!


Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu