joi, 23 august 2012

puscaria, politica, pu... si frica: colectie de citate recente

colectia de citate despre puscarie. de unde a inceput totul? greu de spus. un cuvant de jargon rau a devenit insa atat de folosit, de la nivelul presedintiei pana la nivelul celor mai importanti judecatori si ministri. jenant. doar atat educatie si scoala au oamenii astia? atat de mult au nevoie de sustinerea borfasilor incat el imprumuta limbajul? cuvantul puscarie suna sinistru. dar sa il mai si transformi in "epitet" este deja o jignire fara precedent a limbii romane!

citate, multe, prea recente, pre murdare:
27 iunie
adrian nastase dupa prima noapte la inchisoare

16 iul 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, duminică seara, la Realitatea Tv, că fostul senator Dan Voiculescu, plus 19 parlamentari pe care i-a numit "puşcăriabili", au dat o lovitură "aproape militar" instituţiilor statului.

"Această lovitură dată instituţiilor statului, aproape militar, este dată în numele puşcăriabililor. Nu sunt un copil şi nici lipsit de experienţă politică", a spus Băsescu.

El a subliniat că decizia de a se trece la suspendarea preşedintelui se luase de mult, graficul fiind anunţat de Dan Voiculescu.

"Decizia fost respectată milimetric. Am fost suspendat după 59 de zile în loc de 60, cât estimase domnul Voiculescu. Acest lucru s-a petrecut în numele puşcăriabililor din politica românească", a spus Băsescu.

Întrebat de ce îi numeşte "puşcăriabili", Băsescu a explicat că el nu s-a referit la "puşcăriaşi", ci la "puşcăriabili", adică la un fe lde candidat la puşcărie, aşa cum un "prezidenţiabil" este candidat la Preşedinţie.

Întrebat cine sunt puşcăriabilii din politcă, Băsescu a răspuns: "Vă dau o informaţie publică: la votul de suspendare au votat 19 parlamentari cu dosare penale oficale, plus trei incompatibili, declaraţi ca atare de ÎCCJ. Lângă ei, domnul Voiculescu, care a fugit că ar fi fost 20 de parlamentari cu dosare penale".

Întrebat dacă la ei se referă atunci când vorbeşte despre "puşcăriabili", Băsescu a răspuns afirmativ: "La ei, plus Voiculescu".

23 iulie

În cadrul unei emisiuni la B1 TV, preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat că se poate vorbi în România de "o lovitură de stat în derulare" care a dus la distrugerea credibilităţii externe a ţării, deprecierea severă a monedei naţionale, periclitarea stablităţii economice a României şi încălcarea legilor şi Constituţiei.

În consecinţă, cei care au generat această situaţie ar trebui să răspundă.

"Primul lucru pe care îl voi face după revenirea la Cotroceni va fi să cer instituţiilor statului să-i tragă la răspundere pe cei care au făcut ca România să treacă prin această dramă", a spus Băsescu.

"Un grup de puşcăriabili îţi bat joc de stabilitatea unei ţări, iar o asemenea acţiuni nu poate rămâne fără răspundere. Este o acţiune antinaţională", a declarat Traian Băsescu
Pe de altă parte, preşedintele a afirmat că nu primul-ministru este iniţiatorul principal al suspendării. "Antonescu bătea din pinteni demult. Şi sfătuit de Morsa Competentă, Bogdan Chirieac. Altminteri, mare jurnalist (...) Nu pot să-i iert", a afirmat Băsescu.

"Eu le garantez că legea românească nu-i va ierta. Dacă nu s-ar face acest lucru, ar fi repetabil. Să nu credeţi că merg şi îi spun Procurorului General 'Faceţi nu ştiu ce'. Nu pot face asta", a conchis Traian Băsescu.

26 iulie:
"Este o lecţie pentru toţi, a primit doi ani, este enorm după mine, dar asta este decizia judecătorilor. Probabil, va face opt luni", a precizat preşedintele suspendat la Realitatea TV.


27 iulie
Premierul Victor Ponta le-a spus, joi seară, participanţilor la mitingul USL din capitală, că românii trebuie să spună "Da" la referendumul din 29 iulie "pentru a-l da jos pe Traian Băsescu şi pentru a-l vedea la închisoare împreună cu Videanu, pentru banii furaţi", potrivit realitatea.net

"Împreună cu ceilalţi colegi am spus că trebuie să oprim contractele cu băieţii deştepţi, cei care prin Videanu l-au plătit pe Băsescu în toţi aceşti ani ca să fure peste un miliarde de euro. Trebuie să spunem «Da» pentru a-l da jos pe Traian Băsescu şi pentru a-l vedea la închisoare pe Băsescu cu Videanu, pentru banii furaţi", a spus Ponta.


Victor Ponta a făcut referire şi la vila Dante, despre care a spus că Traian Băsescu a vrut să şi-o atribuie şi a întrebat mulţimea dacă acolo ar trebui să stea Băsescu, răspunsul oamenilor fiind "la puşcărie".

10 august:
Ioan Rus, către Dobre: Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

17 august, o postare pe blogul lui cristi danilet are un titlu foarte relevant:
Cine ataca procurorii risca inchisoarea


21 august Aspazia Cojocaru: "Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă "Am luptat şi noi cât am putut"?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!", a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru.


21 august
"Înțeleg că cei trei judecători care au votat împotrivă merg la pușcărie? Știți că pușcăria, eu nu folosesc termenul pentru că am altă educație, eu folosesc termenul penitenciar, dar termenul de pușcărie este un termen extrem de folosit în limbajul dlui Băsescu. Probabil că dl Băsescu i-a spus dnei Cojocaru că dacă nu votează va ajunge la pușcărie, nu pot decât să speculez, dar nu cunosc mai mult decât atât", a declarat Ponta,

22.august
Judecătoarea Aspazia Cojocaru a avut o replică dură şi pentru premierul Victor Ponta care a acuzat-o că a trecut în tabăra lui Traian Băsescu şi a ironizat-o spunând că el este educat şi nu spune puşcărie, ci penitenciar.

"Cei care sunt atât de educaţi şi n-au auzit de puşcărie poate au auzit de altceva în copilărie", a spus Aspazia Cojocaru astăzi, înainte de şedinţa Curţii Constituţionale în care se va citi decizia de invalidare a referendumului.

mai ramine sa devina si subiect de bac: puscarie, puscariabil, pusca...Share/Save/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu